fbpx

3 gode grunde til at vælge WordPress

Går du kigger efter en ny hjemmeside til dig selv eller din virksomhed, bør du overveje open source blog- og content management-systemet WordPress, som du kan komme i gang med hurtigt for få penge. Her er 3 gode grunde til at vælge WordPress.

WordPress er fleksibelt

Open Source betyder, at der ikke er ét firma, der har lov til at benytte og bygge videre på WordPress, men i stedet er WordPress gjort tilgængeligt, så alle i teorien kan få lov at udvikle videre på det. Platformen har på den måde “organisk” udviklet sig over årene, fordi utallige små virksomheder har lagt kræfter i nye muligheder og nye værktøjer.

Det betyder også, at med mindre man har et meget specialiseret behov til sin WordPress-side, så kan man nærmest altid finde et værktøj, der til en fornuftig pris (eller måske gratis) kan løse problemet. 

Jeg har arbejdet professionelt med internet siden 2003, hvilket har betydet, at jeg har haft mange forskellige content management systemer (CMS) under neglene: Umbraco, Drupal, Shopify, Wix og et utal af selvudviklede systemer rundt omkring. Og hånden på hjertet: Jeg har ikke tidligere prøvet et system, hvor mulighederne er så mange som ved WordPress.

WordPress er (ret) let at komme i gang med

WordPress har været “hvermandseje” i udviklingen og måske har det betydet, at det med tiden også er blevet hvermandseje for almindelige brugere. Det betyder, at også du kan komme i gang med hurtigt at producere indhold til nettet, selvom du ikke er super teknisk anlagt.

Det første møde med WordPress’ administration-del kan måske gøre en nybegynder en smule nervøs, fordi det ved første øjekast kan virke lidt uoverskueligt. Men med lidt tålmodighed og måske et hurtigt opstartskursus er WordPress ret tilforladeligt at gå til – også for almindelige mennesker.

Hvis du blot skal lære at lave blog-indlæg, så er det grundlæggende redigeringsmodul så let at bruge, at du formodentlig vil kunne lære det på under en time, hvis du er bekendt med f.eks. Microsoft Word. Jeg har set nye brugere lave smukke blog-indlæg og oprette varer efter blot få timer.

Din startinvestering behøver ikke være stor

Et godt WordPress-site er selvfølgelig ikke gratis, men fordi platformen er så fleksibel, kan man starte op med relativt lille startkapital. Efterfølgende kan man investere efterhånden, som der bliver brug for det. 

Måske starter du med at have en blog, intet problem. Måske er du god til at producere indhold og vil gerne ubesværet dele dit indhold på Instagram, intet problem.  Måske bliver din blog kæmpestor og du vil gerne tjene penge ved at sælge varer i en ny tilknyttet webshop, intet  problem. Måske bliver din webshop så stor, at du gerne vil overføre dine varer direkte til FB, Instagram eller Google, intet problem. 

Det betyder, at du kan starte i det små eller gå all-in fra starten afhængig af, hvad du drømmer om.

Har du ideerne og virkelysten, så vil jeg gerne hjælpe dig med at gøre dine visioner til en succes til en fair pris. Kontakt mig allerede en dag, så vi kan tale om, hvad du har brug for, og hvordan jeg kan hjælpe.